«ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»

ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ


Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή. Είναι η πιο μεγάλη και από το μαρτύριο. Και να γιατί. Χωρίς το μαρτύριο, η αγάπη σώζει. Χωρίς την αγάπη, το μαρτύριο δεν ωφελεί σε τίποτε. (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Η ειρήνη της καρδιάς είναι ένα μαργαριτάρι ταπεινό. Το βρίσκουν όσοι σκύβουν χαμηλά. Μόνο οι ταπεινοί του Θεού ζουν με τον Θεό. Ας γίνουμε ταπεινοί κοιτώντας το Θεό μέσα από την γαλήνια καρδιά μας που δεν ποθει τίποτα άλλο παρά μόνο την αγάπη. 

Η ταπεινή ψυχή δεν έχει αμφιβολίες για τίποτα, ούτε είναι ανήσυχη και φιλύποπτη. Δεν έχει ερωτήματα αλλά ζει απλά σαν τα ολόλευκα σύννεφα του ουρανού. Ταπεινά σαν τα μικρά λουλουδάκια του αγρού. Σκύβει ταπεινά στη Βηθλεέμ του Κυρίου και ζητά απλά την ευλογία του, χωρίς να ζητά τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν άνθρωποι άσχημοι, αλλά που δεν μπορούν να δείξουν την ομορφιά τους. και δεν μπορούν να δείξουν την ομορφιά τους γιατί δεν αγαπούν και δεν αγαπιώνται.

Άν έχεις αγάπη για όλο τόν κόσμο, όλος ο κόσμος είναι όμορφος!

Για να φτάσεις στο δεν υπάρχω, αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς κι έτσι ταυτίζεσαι απόλυτα με τόν Άλλο, τον εκάστοτε Άλλο, και τότε στο τέλος της ημέρας αναρωτιέσαι: Θέλω τίποτε; Όχι. Επιθυμώ τίποτε; 

Όχι. Μου λείπει τίποτε; Όχι... Αυτό είναι!
Δίνοντας χαρά στους άλλους, εσύ την νοιώθεις πρώτα.
Η γλώσσα του Θεού είναι η σιωπή.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΓΙΑΝΗΣ ΤΙΤΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Η λίστα ιστολογίων μου

Αν θέλετε να ενημερώνεστε βάλτε το δικό σας mail